Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

„Azoknak, akik értik a kamatos kamatot, az a sorsuk, hogy begyűjtsék azt.
Akik pedig félreértik, azok arra ítéltettek, hogy megfizessék”
(Tom és David Gardner)

Néhány napja megmutattam a tozsdeguru.com weboldalamat egy tőzsdei témakörben járatlan embernek és a véleményét kértem arról szerinte melyik a legjobb cikkem. Kíváncsi voltam arra, hogy milyennek látja az írásaimat egy kívülálló, mert nekem már nehéz úgy tekinteni a tőzsdére, mint valami misztikus, kockázatos dologra. Az illető véleménye első pillanatban meglepett. Szerinte a legjobb cikkem a "Hogyan ismerek fel egy profi tőzsdést?" című. A meghökkenésemet az okozta, hogy ez az egyik legrövidebb írásom, mindössze 7 sor. De aztán jobban átgondoltam mi lehet az oka, hogy ezt a cikknek aligha nevezhető 7 soros bekezdésemet részesítette előnyben.

A választás mögött rejlő motiváció az volt, hogy manapság elég nehéz profi tőzsdést találni.

A dolgot szerintem a következő néhány tényező nehezíti:

1. Kb. huszonháromszor annyi tőzsdetanfolyam és tőzsdeoktató van mint ahányan tényleg rendszeres havi jövedelmet tudnak csinálni a tőzsdén.

2. Gyakorlatilag nincs információ arról, hogy egy laikus miből tudná megállapítani ki nevezhető profi tőzsdésnek.

3. Élesben letesztelt, biztonságosan működő, rendszeres havi jövedelmet hozó stratégiát nagyon kevesen oktatnak.

4. Sokszor horribilis összegeket kérnek el egy-egy tőzsdetanfolyamon, ahol a marketing fantasztikus, de a használható (profittá konvertálható) tartalom annál kevésbé, mert nagyon nehezen kivitelezhető, elavult, kockázatos, vagy teljesen működésképtelen stratégiákat oktatnak.