Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Ki olvas minket

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

"A pénz olyan, mint a szex. Ha nincs, mindig arra gondolsz, ha van, mindig máson jár az eszed."

1. Valahogy látszik rajta, hogy nagyon sok pénze van. (öltözködés, kocsi stb…) A „NAGYON profi” az látszik kívülről is. Ugyanis tudja, hogy a piacon is minden a benyomások sokaságától függ.

2. Aktívan kereskedik, befektet a saját és 10 ügyfele pénzével, és azonos ügyleteket köt a saját és a kezelt pénzzel. Azért van csak 10 ügyfele, mert értelmetlen a kicsiket bevállalnia, hiába állnak sorba.

Viszont segítőivel figyelemmel kíséri a portfólió alakulását állandóan.

3. Megélt a kereskedési stratégiája jelentős megváltoztatása nélkül legalább 1 felmenetelt (1-2 év), 1 oldalazást (0,5 év) és 1 lemenetelt (1-2 év) a világpiacon. Tehát legalább 4,5 éve ugyanazt az alapszisztémát követi. Minden jelentős változtatás ugyanis újra gyenge kezdővé alacsonyítja a legeslegnagyon profibb tőzsdést is.

4. Ritkán beszél a tőzsdei sikereiről, inkább megmutatja néhány tőzsdeinas jelöltnek az első alkalommal a kereskedési naplóját (trading log), egy sokat  mondó vigyorral. Mert az éles track rekord a lényeg, a drága és nagy felhajtású marketing duma inkább gyanús.

5. A 3 nagy piac (Amerika, Európa, Ázsia) bármelyikén, vagy inkább mindegyikén szenvedélyesen keresi a pénztermelési lehetőséget, akár 16 órában naponta.

6. Technológiailag a legkorszerűbb eszközökkel dolgozik: optikai hálózat elérés, gyors PC-k, szünetmentes tápok. Több monitoros megosztott képernyők. Több brókerház adatainak figyelése és összehasonlítása. CNBC, vagy Bloomberg Tv adás fut állandóan.

7. A nagyon profi tőzsdés tudja, hogy védenie kell magát, vagyonát és tudását, ezért kizárólag off-shore cégére nyitott tőzsdeszámlái vannak.