Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

„Azoknak, akik értik a kamatos kamatot, az a sorsuk, hogy begyűjtsék azt.
Akik pedig félreértik, azok arra ítéltettek, hogy megfizessék”
(Tom és David Gardner)

 

A projekt jelenlegi megnevezése: „Tőzsdei Elvárások Megvalósítása”

 

Napirendi pontok:

  • A projektben részt vevő tanulók egyéni bemutatkozása

  • A projekt célja

  • Jövőbeli tervek

 

Az oktatás során már minden tanuló hallott arról, hogy 8-an vagyunk, akik tanuljuk azokat az élesben letesztelt stratégiákat, amelyeket Tony James oktat, de személyesen a tanulók, még csak most találkoztak egymással.

Az egyéni bemutatkozás során volt egy olyan kérdés, hogy: „miért csatlakoztál a csapathoz?” Érdekes volt hallani és megerősítést kaptam a többiektől, hogy a legtöbben a hitelesség miatt csatlakoztak. A hitelességet a társaság nagy része a legfontosabb szempontnak tartotta. A projekt tagok közül nagyon sokan több méregdrága tőzsdetanfolyamot elvégeztek már, de Tony James ingyenes tanfolyamán láttak először éles számlán visszamenőlegesen rendszeres havi profitokat. Számomra élmény volt azt tapasztalni, hogy tulajdonképp az élet különböző területeiről érkeztünk, de valamiért mindannyian a tőzsdében látjuk az anyagi lehetőségeink javulását.

A tőzsdében, és egy olyan stratégiában, ahol nem a piac irányától függ az, hogy tudunk-e pénzt csinálni a tőzsdén. Olyan stratégiát tanulunk, amelynél nem kell tudnunk azt, hogy a következő pillanatban mit fog csinálni a piac, nekünk azt kell tudnunk, hogy mit kell tennünk, ha mozdul a piac. Mentorunk, olyan szabály rendszert alkalmaz, és tanít, amely nem arra ösztönöz, hogy minél nagyobb %-ot csináljunk a tőkénken, inkább azt tanítja, hogy a tőke megvédésével, minél hosszabb ideig lehetőségünk legyen pénzt csinálni a tőzsdén. Tony James nagyon jól tudja, hogy annál nagyobb az esélyünk pénzt csinálni a tőzsdén, minél többször lehetőségünk van kimenni a tőzsdére, vagyis, minél tovább tudjuk megőrizni a tőkénket, annál több lehetőségünk lesz trade-elni, ezáltal pénzt csinálni. Ennek a hozzáállásnak csak mellékterméke lehet a profit. Ezért nincs kényszer, így nincsenek a tőkére veszélyes, és kockázatos pozíciók megnyitva. Egy elvárás van: tartsd be a lefektetett szabályokat, hogy a tőkéd mindig biztonságban legyen!

Ennek a nagyon óvatos stratégiának köszönhetően, a 8 tanulóból mindenki azt tapasztalta, hogy ha egyenként tíz trade-et csináltunk, abból hét biztosan profittal zárult, és a tőkénk mindvégig biztonságban volt. Két trade-nél a tőkénk megmaradt, csak éppen nem csinált profitot. Egy trade kicsi veszteséggel zárult.

Úgy látom, mindannyian azért maradtunk ennél a stratégiánál, és azért gyakoroljuk ezt készség szintig, mert amíg mindenfajta egyéb módszereket alkalmaztunk, rövidtávon és hosszútávon sem lehettünk sikeresek.

Az egyéb módszerek mindig a saját szemszögünkből nézik a piacot, amíg a Tony James által oktatott stratégia a piac szemszögéből nézi a mi befektetésünket, és nem várja el a piactól, hogy az irányunkba mozduljon el.

Valószínűleg minden tanulóban szemléletváltozást idéz elő ez a stratégia, és mindannyian akarjuk is a tőzsdézést ezzel a megváltozott szemlélettel gyakorolni, hiszen tapasztalhatjuk a változás eredményét. A többség egyelőre még csak a demo számláin, de néhányan már kimentek élesbe és a tapasztalat ugyanaz, az eredmények ugyanúgy jönnek.

 

A bemutatkozások, a demo és az éles eredmények áttekintése után szó volt a projekt céljáról. Ezt mentorunk úgy határozta meg, hogy egy olyan ütőképes csapatot akar létrehozni, amely az általa létrehozott stratégiákat alkalmazva, képes egyénileg kimenni a tőzsdére, és ott profitot termelni.

Én azt tapasztalom a saját demo számlámon is, hogy a stratégia és az alkalmazott szabályok a biztonságos trade-elésre alkalmasak, azokkal élesben is ki lehet menni a tőzsdére, és a tőkevédelem miatt nagyon jó esélye van annak, hogy sokszor profitot is lehessen így csinálni.

Viszont, valóban fontos a csapat.

Bármikor történhet bárkivel valami baleset, előre nem tervezett esemény. És amikor az éles pénze van kint a tőzsdén, és azt nem tudja a balesete miatt megvédeni, akkor súlyos veszteségeket szenvedhet el. Én úgy gondolom, hogy ezt senki nem engedheti meg magának.

De, mennyivel más a helyzet akkor, amikor ha szükséges, rá tudjuk bízni a számlánkat egy olyan valakire, akiről tudjuk, hogy ugyanolyan jól tudja majd lezárni a pozícióinkat, mint ahogyan azt mi magunk tennénk. Ezért fontos, hogy mindannyian készség szinten megtanuljuk a stratégiát, és kapcsolatban legyünk egymással.

Szerintem, ennek fontosságát minden tanuló belátta, és ebbe a csapatba akar tartozni hosszútávon.

 

Miután ezeket megbeszéltük, a jövő is szóba került.

A mi egyéni sikereink a tőzsdén, nagy valószínűséggel fel fogják kelteni a környezetünk figyelmét is, akik szintén szeretnének a tőzsdén sikeresek lenni.

Az ilyen érdeklődőknek egy magyarországi céget tervezünk létrehozni, ahol meg fogjuk tudni mutatni azt a jelenleg is bárki által letölthető szoftvert, amelyet mi is használunk a kereskedésünkhöz, és segítséget fogunk nyújtani abban, hogy hogyan tudja az adott szoftvert kezelni és használni. Nagy érdeklődésre számítunk, hiszen amit csinálunk a tőzsdén, szinte páratlan. Mindenhol csak az iránykereskedést sulykolják, méregdrága tanfolyamokon. Mi meg megmutatjuk az időkereskedést (más néven az iránymentes kereskedést), és az ezzel elérhető tőke biztonságot, ill. elérhető profitokat.

A cégnek is látom a jövőjét.

Ma Magyarországon úgy indul egy cég, hogy a tulajdonosnak van 10 millió forintja, azon vesz pl. virágokat, amiket majd haszonnal tovább akar adni. Felveszi az alkalmazottat, aki árulja a virágokat. Talán elviszik a virágokat, és megint vehet újakat a tulajdonos. De, mi van, ha nem vesznek annyi virágot az emberek? Hamar elfogy a tulajdonos 10 milliója, és tönkremegy a vállalkozás.

Ehhez képest mire alapozzuk mi a saját cégünket? A meglévő tőkénk profitjaira. Mivel a tőzsdén alkalmazott stratégiánk lényege a tőke megvédése, ezért a cég finanszírozásához szükséges pénz előteremtésének az eszköze mindig rendelkezésünkre fog állni.

 

A megbeszéltek alapján, én nagyon bizakodón nézek a jövőbe.

Van egy stratégia, amely vigyáz a tőkémre, és nem kényszerít kockázatos trade-ekbe..

Van egy professzionális szoftver, amellyel könnyen tudok trade-elni a tőzsdén.

Van egy 8 fős csapat, akik ha velem történik valami, le tudják zárni a trade-jeimet.

Továbbá lesz egy cég, ahol az érdeklődőknek segíthetünk megtanulni használni ezt a professzionális szoftvert.

 

Szerintem, ma Magyarországon kevés olyan induló csapat van, akik ennyire megalapozott tudással és fiskális alappal tudnak a jövőbe tekinteni. Én, ehhez a csapathoz akarok tartozni!

Ki ne hagyjatok!!!!